Flexwerk is het nieuwe vast

Langzaam maar zeker kruipen we uit de kloof van de economische crisis. Eén van de grootste veranderingen tijdens en na de crisis was, dat veel bedrijven genoodzaakt werden om veel personeel te ontslaan. Veel personeel dat voornamelijk een vast werkcontract had moest het bedrijf verlaten en de werkloosheid is alleen maar groter en groter geworden.

Naast dat veel werknemers hun (vaste) baan hebben verloren, is het ook steeds lastiger om een nieuwe (vaste) baan te vinden. Een groot gevolg van de recessie is, dat veel werkgevers anders zijn gaan kijken naar hun huidige personeel maar ook naar het aannemen van nieuw personeel. Veel werkgevers nemen bijna alleen nog maar personeel aan op basis van een tijdelijke contract (en zelfs dit gebeurt niet aan de lopende band). Het hebben van personeel met een vast contract is voor werkgevers namelijk duurder dan het aannemen van werknemers met een tijdelijk contract.

Bestaat vast werken nog in de toekomst?

Een reactie op de situatie van de huidige arbeidsmarkt is dat veel mensen voor zichzelf zijn begonnen. Flexwerken is een begrip geworden in de nieuwe economie. Als we kijken naar de cijfers, dan zien we dit terug. Nederland staat namelijk verrassend genoeg binnen Europa op plaats nummer 1 als het gaat om flexwerken. Zo’n 34% van onze beroepsbevolking kan betiteld worden als flexwerker (bron: Trouw.nl). Deze trend zal zich in de komende jaren flink doorzetten. De vraag die nu naar boven komt: zal een vast werkcontract langzaam verdwijnen?

Als we kijken naar de veranderingen binnen de huidige economie, dan zal binnen enkele jaren het aantal flexwerkers, de hoeveelheid werknemers met een vast contract overstijgen. Het volledige verdwijnen van “de vaste baan” zal niet het geval zijn. Werkgevers hebben tot een bepaalde mate ook zekerheid nodig. Een groot nadeel voor werkgevers is dat ze niet de volledige controle hebben over flexwerkers.